Derde graad - Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen (D)

3GR BIW Stempel 2023Dit is een theoretische doorstroomrichting die een brede algemene vorming combineert met een pakket economie en informaticawetenschappen.

Wil je inzicht in de werking van een onderneming? Heb je een passie voor nieuwe media en programmeren? Dan is deze richting iets voor jou. Hier leggen we de link tussen business en IT.

Je bestudeert onder meer de organisatievormen en -structuren van een bedrijf, de financiering en financiële gezondheid van een onderneming en (juridische) aspecten rond e-commerce.

In het onderdeel Informaticawetenschappen ga je aan de slag met softwareontwikkeling. Je analyseert concrete problemen en zoekt naar de meest efficiënte IT-oplossing door o.a. verschillende algoritmes en datastructuren te vergelijken. Probleemoplossend denken en analyseren zijn vaardigheden waarbij wiskunde en informatica elkaar ontmoeten. Je ontwerpt en beheert databanken en ontwikkelt toepassingen waarin data softwarematig benaderd wordt.

Wat na Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen?

Je bent zowel voorbereid op de professionele als academische bacheloropleidingen. De studiedomeinen die het best aansluiten bij deze studierichting situeren zich in de (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen, bedrijfskunde en informatica. Dankzij het brede karakter van deze richting behoren ook andere studiedomeinen zeker tot de mogelijkheden.