Jouw stem op school

 

Peer Support

Peer Support 2223

Tijdens het schooljaar 2018-2019 is het project Peer Support opgestart in onze school. Jongeren gaan in de eerste plaats met hun vragen en problemen bij leeftijds- of leefstijlgenoten (‘peers’) te rade. Ze zoeken steun bij elkaar. Peer Support is een manier van samenwerken en elkaar ondersteunen. Peers helpen elkaar met behulp van eigen kennis, inzichten en ervaring. ‘Peer’ betekent dat je op vele manieren gelijkwaardig bent en/of in gelijkaardige omstandigheden verkeert.

Hiernaast vind je het huidige team Peer Supporters.

Onthaal eerstejaars

Eind augustus nodigen wij alle eerstejaars en hun ouders uit om elkaar en de school wat beter te leren kennen. Op dat moment ontmoeten ze hun klastitularis, krijgen ze wat praktische info en leren ze vooral elkaar kennen op een interactieve manier. De Peer Supporters zorgen er meteen voor dat het ijs binnen de klasgroepen gebroken is. 

Informele babbels

Onze Peer Supporters blijven graag contact houden met de eerstejaars. Daarom nodigen ze hen in het eerste trimester uit voor een spelletjesmiddag om wat bij te kletsen tijdens een spelletje Uno of Jungle Speed. Onze Peer Supporters zijn nauw begaan met hoe onze eerstejaars de overstap naar het middelbaar hebben ervaren en of ze zich thuis voelen bij ons op school.

Later nodigen ze hen ook nog eens uit vlak voor de eerste proefwerkperiode, want dit is ongetwijfeld een spannende periode voor de eerstejaars. Wat staat hen te wachten? Wat mogen ze niet vergeten? Wanneer vinden de proefwerken plaats? Vele vragen die de eerstejaars liever stellen aan leeftijdsgenoten die wel al ervaring hebben met de proefwerken.

 

Schoolraad 2223

Schoolraad

De schoolraad komt enkele keren per schooljaar samen. Alle betrokkenen zitten rond de tafel: leerlingen, ouders, personeelsleden en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap. De raad bespreekt zaken die een invloed hebben op het dagdagelijkse leven in de school.  

 

 

 

 

Oudercomité

Het oudercomité van de school komt enkele keren per jaar samen. De leden organiseren activiteiten zoals een taartenverkoop tijdens de opendeurdag en een koekenverkoop doorheen het schooljaar. De opbrengsten van deze activiteiten gaan integraal naar projecten ten voordele van onze leerlingen. Zo financierden ze deels ons tuinmeubilair en de aanleg van het groen op de speelplaats.

Heb je interesse om je schouders onder één van de initiatieven te zetten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..