Hallo, wij zijn Romy en Cato uit 6OMC. In onze klas runnen wij de oefenfirma Easy Clean. Wij zijn vooral gespecialiseerd in schoonmaakproducten en verzorgingsproducten. Bijna iedere week nemen wij deel aan beurzen om goed te leren onderhandelen. Op donderdag 11 maart 2021 namen we deel aan een internationale beurs: de Belfair beurs.

Hierin hebben we verkocht en aangekocht bij vele oefenfirma’s van o.a. Nederland, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk,… Hierdoor werd ons klantenbestand uitgebreid en onze talenkennis steeds beter. Binnen onze meetings ontvingen we vlot alle klanten. We gebruikten de app in Teams en Anise, een leerlinge uit de klas kon ons vlot een klant toewijzen in een break-outroom.
Dit was zeker een leerrijke ervaring doordat we onze gesprekken zakelijk hielden en omdat we onze talenkennis benut hebben die we doorheen de jaren hebben geleerd. Wat ons erg opviel, was dat iedereen heel klantvriendelijk gericht was. Persoonlijk vonden wij het verkopen leuker omdat we meer over onze producten kunnen vertellen en omdat het een goed gevoel geeft om anderen te kunnen helpen. Voor herhaling vatbaar!